Museumlessen

Beste docenten en leerkrachten,

Wij hopen u binnenkort weer te mogen begroeten.

In de tussentijd verwijzen wij graag naar eeen van deze online platformen om lesinspiratie op te doen:

www.haagsetijden.nl

www.haagseschoolplaten.nl

Of download onze onderwijskrant over de Tweede Wereldoorlog in Den Haag.

Leerlingen van zowel basisscholen als middelbare scholen zijn van harte welkom in het Haags Historisch Museum! Laat de geschiedenis van de stad Den Haag tot leven komen door de verhalen, schilderijen en objecten die bij ons te zien zijn.


Den Haag is een stad met een rijke geschiedenis. Tot op de dag van vandaag speelt Den Haag (zowel nationaal als internationaal) een belangrijke rol, mede dankzij de aanwezigheid van het Koningshuis en de politiek. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de geschiedenis niet alleen uit boeken leren, maar dat ze er ook (inter)actief mee in aanraking komen. Zo blijven de verhalen het beste bij hen hangen. En waar kan dat beter dan in het historische centrum van Den Haag? We bieden daarom diverse museumlessen en wandelingen aan voor zowel het primair als het secundair onderwijs. Het verleden én heden van Den Haag komen samen in onze museumzalen - en natuurlijk daarbuiten. Interactie staat daarbij altijd centraal.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze museumlessen? Bekijk dan (online) alvast ons lesaanbod of neem contact op met de afdeling Educatie (070 - 3123065 of educatie@haagshistorischmuseum.nl). Bent u geen (docent van een) school, maar heeft u toch interesse in een museumles? Voor naschoolse en buitenschoolse activiteiten passen we de lessen aan zodat ze aan uw wensen voldoen.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden bij het maken van educatieve boekingen.