TOPSTUKKENdag MijnDenHaag*

Geschiedenis schrijven
17-06-2017 | 13:00
17-06-2017 | 16:00

Gezocht: Haagse verhalen rond het thema Arm en Rijk

Op zaterdag 17 juni 2017 organiseert het Haags Historisch Museum een TOPSTUKKENdag waarop Hagenaars hun persoonlijke verhalen kunnen vertellen, gekoppeld aan een voorwerp. Samen leggen we uw verhaal vast. Heeft u een voorwerp dat bij uw verhaal past? Neem dat dan vooral mee, zodat een professionele fotograaf u samen met uw object kan fotograferen. Uiteraard neemt u het voorwerp na afloop weer mee naar huis.

Dit keer besteden we in het bijzonder aandacht aan het thema arm en rijk in Den Haag, aansluitend bij onze huidige tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm. We zijn onder meer geïnteresseerd in verhalen over het dagelijkse leven binnen een arm of juist rijk gezin. Zo vertelden eerdere deelnemers bijvoorbeeld over een opa die lakei was of hun hulp bij het bereiden van maaltijden in de kerk.

Praktische informatie

  • Waar: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, Den Haag
  • Tijd: inloop van 13.00 tot 16.00 uur
  • Deelname: gratis, inclusief koffie en thee, de foto krijgt u thuis gestuurd
  • Aanmelden voor het thema Arm en Rijk is niet verplicht, maar wel wenselijk via 070-3123065 of educatie@haagshistorischmuseum.nl

De TOPSTUKKENdag maakt deel uit van het project MijnDenHaag*. Hiermee verzamelt het Haags Historisch Museum het hele jaar door Haagse verhalen bij persoonlijke voorwerpen. Kijk voor meer informatie en inspiratie ook op www.mijndenhaag.org.