Talk 'Diversiteit en inclusie in relatie tot erfgoed'

17-10-2019 | 18:30

Musea worstelen met het presenteren van een gedeeld verleden. Wat is de juiste toon, welke objecten tonen we, welk woordgebruik hanteren we en hoe brengen we meerstemmigheid aan in onze presentaties. In de museumwereld speelt het debat over inclusie en diversiteit en de noodzaak om relevant te zijn voor een nieuwe generatie bezoekers. In deze Talk brengen we de discussie die veelal achter de schermen plaatsvindt, naar het publiek. Wat vindt of merkt het publiek hier eigenlijk van, verandert de discussie daadwerkelijk iets dat waarneembaar is voor het publiek?

Heske ten Cate (NEST), Simone Zeefuik (Decolonize The Museum) en Richard Kofi praten hierover mee onder leiding van moderator Nike Ayinla (Orisun/Theater Inclusief).

• Tickets kosten € 12,50 regulier of € 7,50 met Museumkaart.
  • Tickets kunnen online worden besteld.
    Let op: indien u naar de lezing+workshop komt zonder vooraf een ticket te hebben gekocht, kunnen wij u helaas niet garanderen dat er nog plek is. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren we u daarom altijd vooraf tickets te bestellen of om op de dag zelf om uiterlijk 17.00 uur de kassa te bellen.
  • Programma: