Rondleiding Paleis Kneuterdijk

Rondleiding
04-10-2019 | 10:15
LET OP: deze datum is er een gewijzigde starttijd: 10.15 uur.

Elke eerste vrijdag van de maand organiseert het Haags Historisch Museum een rondleiding door Paleis Kneuterdijk.

De rondleiding start om 13.00 uur bij het Haags Historisch Museum. Na een korte wandeling, waarbij de gids u iets vertelt over de panden die u passeert, krijgt u een rondleiding door Paleis Kneuterdijk - met als hoogtepunten de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Daarna loopt u via de tuin naar Paleis Noordeinde, waar de rondleiding eindigt. Voor of na de rondleiding bent u van harte welkom om het Haags Historisch Museum te bezoeken (inbegrepen in de prijs).

Over Paleis Kneuterdijk

In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument. In 1982 nam de Raad van State intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen en stelt sindsdien groepen in de gelegenheid om, onder leiding van een gids, een deel van het paleis te bekijken.

Praktische informatie:

  • Wanneer: elke eerste vrijdag van de maand t/m december 2019 van 13.00 tot ca. 14.30 uur. LET OP: 4 oktober start de rondleiding om 10.15 uur.
  • Waar: de rondleiding start bij het Haags Historisch Museum, waarna de gids u meeneemt naar Paleis Kneuterdijk.
  • Bestellen: Tickets voor de rondleidingen kosten € 12,50 regulier en € 7,50 voor Museumkaart- en Rotterdampashouders incl. museumentree. Tickets zijn uitsluitend te koop via onze website,
  • N.B. Paleis Kneuterdijk is in gebruik door de Raad van State. Bij hoge uitzondering kan het dus voorkomen dat een ruimte tijdens de rondleiding niet te bezichtigen is vanwege een besloten bijeenkomst. In dat geval wordt een andere (exclusieve) ruimte in de rondleiding meegenomen. Tevens kan het voorkomen dat de data en aanvangstijden een enkele keer gewijzigd zijn.