Rondleiding en wandeling: Den Haag en Slavernij

21-09-2019 | 14:00

Velen denken bij het slavernijverleden in Nederland aan handelsstad Amsterdam of havenstad Middelburg, maar Den Haag speelde al vanaf de 17de eeuw een centrale rol in de totstandkoming, de handhaving en de afschaffing van de slavernij. In het Haagse straatbeeld zijn sporen van deze geschiedenis nog altijd zichtbaar. Verschillende locaties herinneren ons tot op heden aan het slavernijverleden en maken onderdeel uit van deze stadswandeling.

Deze stadswandeling wordt georganiseerd ter aanvulling op de tentoonstelling Glans, glorie en misère. De Gouden Eeuw in Den Haag, waarbij we proberen te laten zien dat de Gouden Eeuw niet voor iedereeen een goede of fijne periode was. De gids zal u eerst meenemen voor een korte rondleiding door het museum. Vervolgens loopt u een route door de binnenstad van Den Haag waarbij de gids u meeneemt in het slavernijverleden van Den Haag.

Praktisch

• Wanneer: zaterdag 13 juli, 10 augustus, 21 september en 12 oktober van 14.00 - 15.30 uur.
  • De rondleiding en wandeling start bij het Haags Historisch Museum (Korte Vijverberg 7).
  • Kosten: deelname aan de wandeling kost €12,50 regulier of €7,50 met Museumkaart of Rotterdampas.
  • Tickets zijn uitsluitend online te verkrijgen. Er zijn beperkt aantal kaarten beschikbaar.

(Tip: wilt u deze wandeling niet in groepsverband, maar liever op eigen gelegenheid maken? Koop dan het wandelboekje in onze museumwinkel voor €1,50.)

De wandeling Den Haag & Slavernij is een uitgave van het Haags Historisch Museum en kwam tot stand in samenwerking met Pasado Presente (beiden deelnemers van het Netwerk Erfgoed Haagse Migranten).

Foto: Kim Verkade - Creative Imaging