New Dutch Academy: JET SET! Classical Glitterati (concert)

04-09-2019 | 17:30

In de 18e eeuw was het Haags Historisch Museum een belangrijke openbare concertzaal! Beroemde musici uit andere Europese landen kwamen er graag spelen, o.a. Abel en J.C.Bach. Hofkapelmeester Graaf zorgde dan vaak voor de organisatie en zonodig begeleiding door musici uit het hoforkest van Stadhouder Willem V. De muziek die daar toen klonk kunt u binnenkort ter plekke weer horen, want:

Het in Den Haag gebaseerde barokorkest de New Dutch Academy heeft haar (7e) CD uitgebracht met muziek van beroemde muzikale jetsetters van de 18e eeuw, die naast andere Europese culturele hoofdsteden ook Den Haag aandeden.

Die zeer goed ontvangen CD wordt gepresenteerd met een concert in het Concertgebouw op 16 september. Zie www.concertgebouw.nl, onder agenda.

Als voorbereiding op de presentatie in het Concertgebouw Amsterdam, speelt de New Dutch Academy strijkkwartetten van deze componisten op deze historische locatie in Den Haag.

• Inloop vanaf 17.00 uur
    Concert 17.30 - ca. 18.30 uur
  • Kaarten zijn uitsluitend online te koop.
    Kosten zijn €15,- regulier of €12,- voor mesen met een Museumkaart, Ooievaarspas, CJP, Studentenpas of leden van Die Haghe.

Een voorproefje van het album vindt u hieronder: