Museumnacht Kids "STOP! Paspoortcontrole!"

Kinderactiviteit
14-03-2020 | 17:00

In 2020 keert de Museumnacht Kids wederom terug naar Den Haag! Een betoverende avond in musea voor kinderen tussen de 4 - 12 jaar. Dit jaar gaan we 'op expeditie'! Komen jullie bij ons langs in het Haags Historisch Museum? Ook dit jaar kunnen jullie een lekkere en voordelige avondmaaltijd krijgen, verzorgd door Hageman Partycatering. Scroll verder naar beneden voor het programma en het menu.

"Stop! Paspoortcontrole!"

Vanavond kom je alleen met een paspoort het museum in! Gelukkig krijg je die van ons… Trek met jouw paspoort door het Haags Historisch Museum en ga op expeditie. Doe opdrachten, maak breinbrekende puzzels, ontdek je zintuigen en luister naar spannende verhalen. Hoeveel stempels verdien jij bij de paspoortcontrole? Kom jij langs de douane?

Ontdek de stad die nooit gebouwd is door een speurtocht over onze tentoonstelling. Doe spellen in reuze formaat in XL-Land. Laat je schminken en leg jouw avonturiersreizen vast op de foto: dan heb je meteen jouw souvenirtje voor mee naar huis!

Acteurs als levende klimpalen
Doe je mee? In Klauterstout proberen drie bouwvakkers een bouwproject af te ronden, zonder dat de baas er achter komt dat de vloer van lava is. Onhandige capriolen en acrobatiek wisselen elkaar af in een fysiek circus van misverstanden.

Programma

 • Klauterstout (4 - 10 jaar)
  18.00 - 18.30, 19.30 - 20.00 en 21.00 - 21.30
  Doe je mee? In Klauterstout proberen drie bouwvakkers een bouwproject af te ronden, zonder dat de baas er achter komt dat de vloer van lava is. Onhandige capriolen en acrobatiek wisselen elkaar af in een fysiek circus van misverstanden. Wat begint als een theatervoorstelling eindigt in een doe-mee-avontuur.
  Klauterstout is een voorstelling waarin het kleinste publiek zelf mee mag spelen. Zo leren en beleven ze wat het lichaam allemaal kan en hoe je veilig risico’s inschat. (let op: vol = vol)
 • Paspoortcontrole
  Doorlopend
  Aan het begin van jouw expeditie door het museum krijg jij je eigen paspoort! Deze is alleen wel nog erg saai en leeg. Pimp hem op en vul hem met welverdiende stempels! Door het hele museum zijn opdrachten en breinbrekende puzzels verspreid. Los jij ze goed op? Vervul jij de opdracht? Topper! Weer een stempel verdient bij de paspoortcontrole!
 • Reuzespellen in XL-Land
  Doorlopend
  Oh wauw, bedenk je wat je allemaal zou kunnen bouwen van LEGO. In het MEGA! Ga los met reuze lego en andere spellen in reusachtig formaat. Ga op expeditie in XL-Land
 • Schminken
  Doorlopend
  Je moet natuurlijk wel goed voorbereid op expeditie gaan! En laten we wel wezen; gecamoufleerd als exotisch dier of superheld val je veel minder op tijdens deze reis. Kom ook en laat je schminken!
 • Speurtocht door nooit gebouwde stad
  Doorlopend
  Kom mee! Trek je veiligheidshesje aan en ga als bouwopzichter door Nooit gebouwd Den Haag (tentoonstelling). Doe de speurtocht en ontdek de gekste details van de stad die er nooit kwam.
 • Leg jouw dappere reis vast op de foto!
  Doorlopend
  Al die avonturen, dat geloven ze thuis natuurlijk nooit?! Wij leggen jouw dappere expeditie vast op de foto en die krijg jij natuurlijk mee naar huis. Top, dan heb je meteen een souvenirtje!

Museumnacht Kids menu door Hageman Partycatering

Kids menu €5,-
Spaghetti bolognese
Salade van komkommer en tomaat

Poffertjes met roomboter en poedersuiker €3,-

Menu 1 €6,-
Lasagne bolognese of vegetarische groente lasange
Pomodori salade
Geraspte kaas

Menu 2 €6,-
Kipsaté met pindasaus (2 stokjes)
Nasi of bami
Komkommersalade
Gebakken uitjes, sambal, augurk en kroepoek

Dessert
Panna cotta met aardbeiensaus €2,-
Browni of muffin €1,-

Drankassortiment €1,50 - €2,50

Foto: Kim Verkade