Museumnacht Den Haag

Overig
05-10-2019 | 20:00

Time flies when you're having fun! Museumnacht Den Haag bestaat 10 jaar: TIJD voor een feestje!

Programma 20.00-01.00 uur

‘Opzij, opzij opzij, we hebben ongelofelijke haast!’ Flitsrondleiding
20.30, 21.30, 22.30, 23.30, 00.30 uur
Zag jij ook iets voorbij flitsen? Ah! Het was onze gids! Er is zo veel te vertellen en te zien over de geschiedenis van Den Haag, de Gouden Eeuw, de Hofstad, te veel om op te noemen, geen tijd! Dus spits je oren goed, voordat je het weet stort onze gids in een rap tempo een bulk informatie over je heen! Maar pas op: je knippert even met je ogen en ze is weer weg…

In hoeveel tijd leer jij Hofdansen?
Doorlopend
Uitgaan ziet er vandaag de dag ietsje anders uit dan vroeger. In de club, jij gaat lekker los op hippe muziekjes die uit de speakers blazen! Vroeger? Toen was het iets anders.. Tenminste: wel als je aan uit adellijke kringen kwam. Hofdansen, dat is wat er van jou werd verwacht. Daar moest men toentertijd eerst heel lang voor oefenen, voordat ze alle ingewikkelde pasjes onder de knie hadden. Maar hoe snel leer jij het?

CreativiTIJD: maak je eigen accessoire
Doorlopend
Voordat jij gaat hofdansen heb je natuurlijk wel de juiste accessoires nodig! Die kun je natuurlijk binnen mum van tijd zelf maken. Sluit lekker aan en ontdek je eigen creativiTIJD tijdens deze workshop.

Uit de tijd: krijg een bijpassend kapsel!
Doorlopend
Dat kapsel van jou, dat is de tijd natuurlijk ver vooruit! Voor ‘vroeger’ waren de kapsels van nu natuurlijk ondenkbaar: gel, een paardenstaart of felgekleurd haar? Nee dat kan natuurlijk niet, dat is niet van deze tijd. Laat je zelf een historisch kapsel aanmeten! Dan val je tenminste niet zo op!

Zijn jouw Haagse zintuigen wel van deze tijd?
Doorlopend
Vijf stuks: dat zijn de zintuigen die we hebben. Maar hoe Haags zijn die van jou? En kan jij proeven hoeveel tijd het heeft geduurd om deze Haagse lekkernij te bereiden? Kun jij zien uit welk tijdperk dat Haagse schilderij komt? Of kun jij verstaan uit welk jaartal die beroemde Haagse uitspraak komt? Ontdek de Haagse geschiedenis aan de hand van je eigen zintuigen. Dat noem je nog eens een belevenis!

Leg het vast: ‘Time flies when you’re having fun!’
Doorlopend
Die hofdans heb je onder de knie, met zelfgemaakte bijpassende accessoire en al. Je hebt jezelf een prachtig historisch kapsel aan laten meten. De Haagse geschiedenis heb jij in no-time leren kennen tijdens de flitsrondleiding. Jouw zintuigen weten precies welk schilderij uit welke tijd komt, over die lekkernijen maar niet te spreken, en ohja: je hebt ook al een paar lekkere drankjes achter je kiezen. Het is nu dus tijd, de hoogste tijd: om deze avond vast te leggen in onze photobooth!

TIJD voor een drankje!
Doorlopend
Tijd voor een goudgele rakker of tijd om te 'wijnen, wijnen, wijnen!' Ook voor de lekkere trek (midnight snack!) kun je bij ons terecht.

Foto's: A.M. Minnaard fotografie