Museumnacht Den Haag

Overig
06-10-2018 | 20:00
07-10-2018 | 01:00

Dit jaar is het thema van de Museumnacht Den Haag in vuur en vlam. En wat is er nu vuriger dan een passievolle Argentijnse tango? Laat je meeslepen door de muziek en dans op het ritme van live-muzikanten. Wij nemen je mee terug naar het Kurhaus in 1 juli 1913, toen de Argentijnse tango voor het eerst ooit werd gedanst in Nederland.

Programma (van 20:00 tot 01:00 uur)

Leer zelf de tango tijdens een workshop
Altijd al zelf de tango willen leren dansen? Dit is je kans! Samen met Tango Centro organiseren we de gehele avond doorlopende tangoworkshops. Geen partner? Geen nood! Tango Centro heeft eigen cursisten meegenomen om in te springen als danspartner.

Live-tangomuziek Sax y Tango (20:30-21:15 & 21:45-22:30 uur)
Heb je de smaak te pakken? Ben je niet verlegen om een dansje? Op de binnenplaats zal twee maal een live optreden zijn van Sax y Tango: een muziektrio bestaande uit Margreet Markeringk (piano), Aubrey Snell (saxofoon en zang) en Suze Stiphout (contrabas). Dit muzikale trio komt speciaal voor Museumnacht 2018 bij elkaar: dat wordt genieten!

Scheveningse Beach Bar
Tijdens deze muzikale optredens hoef je niet met lege handen te staan: neem een heerlijk drankje in onze Scheveningse Beach Bar! Geheel in stijl met strandballen en zitzakken, maar ook met fijne heaters. De hele avond geopend.

Maak je eigen roos: symbool voor liefde en passie
Tijdens deze workshop maak je een prachtige roos, niet van echt te onderscheiden! Steek hem in je haar bij het dansen van de tango of geef hem aan iemand kado als symbool voor de liefde.

Laat je haar en make-up stylen
De tango wordt natuurlijk wel gedanst in stijl: laat je haar en make-up stylen en leg je nieuwe look daarna vast bij de Camera Nostalgia.

Vereewig jezelf met Camera Nostalgia
Zie je er tiptop uit? Dansmoves onder de knie? Leg deze avond vast! Neem plaats in de Doe het SelfieBox Camera Nostalgia en laat je fotograferen! Een prachtige nostalgische balgcamera, maar dan met nieuwe techniek: wel met zwart-wit foto's.

Flitsrondleidingen (20:15, 20.45, 21:15, 21.45 (ENG), 22:15, 22.45, 23:15 en 23.45)
Ga mee met een flitsrondleiding en ontdek opmerkelijke details binnen ons museum! Wist je bijvoorbeeld dat je niet alleen maar schilderijen, maar ook een tong en vinger kunt tegenkomen in het museum? Elke 30 minuten kun je aansluiten bij een flitsrondleiding van 20 minuten.
Let op: de tour van 21.45 uur zal worden gehouden in het Engels!