Lezing Johan van Oldenbarnevelt door Vrije Academie

15-03-2019 | 11:30
15-03-2019 | 12:30

Vrije Academie verzorgt een lezing in het Haags Historisch Museum over Johan van Oldenbarnevelt. De lezing zal worden voorgedragen door docente Hanneke Blijham.

Het is een van de meest tragische gebeurtenissen uit de tijd van de Republiek: de onthoofding van Johan van Oldenbarnevelt op 13 mei 1619 op het Binnenhof in Den Haag. Inmiddels beschouwen we de ‘landverrader’ als de stichter van de Nederlandse staat. Desalniettemin was het vierhonderd jaar wachten op een Van Oldenbarnevelt-tentoonstelling in het centrum van de macht. Maar nu is het zover. Met schilderijen, tekeningen en historische objecten illustreert het Haags Historisch Museum het shakespeareaanse levensverhaal van de door Oranje-aanhangers vermoorde landsadvocaat. Schrijf u in voor de inleidende lezing bij Johan van Oldenbarnevelt. Man, macht, moord en ontdek hoe opvallend actueel de dilemma's van deze ‘vader des vaderlands’ (zo vond Joost van den Vondel) nu nog zijn.

Kaarten kosten €18,- per persoon en kunnen worden gekocht via Vrije Academie.

Prijs is exclusief entree tot het museum. Met Museumkaart is de toegang tot het museum gratis.

Tip

Bezoek voor of na de lezing ook de tijdelijke tentoonstelling Johan van Oldenbarnevelt. Man, macht en moord in het Haags Historisch Museum. De tentoonstelling is te zien van 1 december 2018 tot en met 14 april 2019.