Instaprondleiding Nooit gebouwd Den Haag

Rondleiding
30-11-2019 | 14:00

Tijdens deze instaprondleiding neemt onze gids je mee over de tentoonstelling Nooit gebouwd Den Haag. Ontdek hoe spectaculair anders de stad er uit had kunnen zien. Je kunt je op de dag zelf melden bij de kassa.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig, je betaalt enkel museumentree.

Over de tentoonstelling Nooit gebouwd Den Haag

Het negentiende-eeuwse Paleis der Staten-Generaal op het Binnenhof, de Bijlmer-flats in de Schilderswijk, de ‘wereldhoofdstad’ in de duinen, het gotische paleis van koning Willem II op Zorgvliet. Dat klinkt als Den Haag, maar is het niet. Het zijn stuk voor stuk gebouwen, stadsuitbreidingen en wegen die je in Den Haag niet zult tegenkomen. Ze zijn nooit gebouwd.

Van 16 november 2019 t/m 22 maart 2020 zal in het Haags Historisch Museum de tentoonstelling Nooit gebouwd Den Haag te zien zijn. Hoe zou de stad eruit hebben gezien als het dorp Die Haghe in de zestiende of zeventiende eeuw stadsmuren had gekregen? Prachtige ontwerptekeningen en maquettes van onder andere H.P. Berlage, W.M. Dudok en Rem Koolhaas tonen hoe spectaculair anders de stad eruit had kunnen zien. Duik met behulp van Virtual Reality in nooit gebouwde Wereldhoofdstad van het Internationalisme.