Instaprondleiding: Glans, glorie en misère. De Gouden Eeuw in Den Haag

Rondleiding
24-08-2019 | 14:00

Tijdens deze gratis instaprondleiding leidt onze gids je rond over de tentoonstelling Glans, glorie en misère. De Gouden Eew in Den Haag. Je kunt je op de dag zelf melden bij de kassa. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig, je betaalt enkel museumentree.

Over de tentoonstelling

Den Haag was in de Gouden Eeuw hét centrum van de macht en het politieke middelpunt van de Republiek. Den Haag had als dorp en internationaal diplomatiek centrum een aparte status. Hier woonden de Oranjes, die als stadhouders grote macht bezaten. Rond het Binnenhof, bestuurscentrum van de Republiek, verrezen indrukwekkende stadspaleizen voor diplomaten, vertegenwoordigers van de provincies en rijke burgers. Hun aanwezigheid stimuleerde de productie van luxegoederen en ambitieuze bouwprojecten: Den Haag beleefde een periode van culturele bloei en economische groei. Maar hoe zat het met armoede, hoge kindersterfte, de handel in koloniale producten en slavernij?

Foto: Kim Verkade - Creative Imaging