Hollands Historisch Festijn: rondleidingen

Rondleiding
11-08-2018 | 14:00
12-08-2018 | 14:00

Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus vindt de derde editie van het Hollands Historisch Festijn (voorheen: Haags Historisch Festijn) plaats. Voor jong én oud worden allerlei buitenactiviteiten georganiseerd rondom het Binnenhof en de Hofvijver. Ook in het museum kunt u dit weekend deelnemen aan verschillende rondleidingen en een lezing.

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus

Deze dagen kunt u om 14:00 uur aansluiten bij een gratis instaprondleiding over 17de- en 18de-eeuwse stadhouders in Den Haag. Onze gids vertelt u onder meer over de Oranjes en de gebroeders De Witt en toont enkele topstukken uit onze collectie. Deelname aan de instaprondleiding is gratis, u betaalt enkel entree tot het museum.

Tip: bezoek ook Museum de Gevangenpoort, waar op beide dagen om 13:15 uur een themarondleiding- en wandeling over de gebroeders De Witt start.

Over het Hollands Historisch Festijn

Het Hollands Historisch Festijn brengt acht eeuwen vaderlandse geschiedenis tot leven op en rond het Binnenhof, één van de oudste bestuurscentra ter wereld die nog steeds in gebruik is. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Bekijk hier het volledige programma van het Hollands Historisch Festijn, dat georganiseerd wordt door Stichting Historie-KS.