Familierondleiding: Groeten uit Scheveningen

Kinderactiviteit
11-11-2018 | 13:00

Ga mee met een gratis familierondleiding en beleef samen een ouderwets dagje uit op Scheveningen in de zomerse tentoonstelling Groeten uit Scheveningen!

• Deelname aan de rondleiding is gratis. Je betaalt enkel toegang tot het museum.
  • Aanmelden is niet nodig.
  • Duur: circa 45 minuten
  • Geschikt voor zowel kinderen als (groot-)ouders, kortom: leuk voor de hele familie.

Als je het leuk vindt, kun je na afloop als souvenir nog een vrolijk parasolletje knutselen in het museumcafé. En vergeet niet om ook nog even op de foto gaan, zodat je de 'Groeten uit Scheveningen' kunt doen aan al je vrienden!

Over de tentoonstelling

Vanaf 30 juni 2018 haalt het Haags Historisch Museum het strand naar de stad met de zomerse familietentoonstelling Groeten uit Scheveningen. Ga mee op reis door de 200-jarige geschiedenis van deze populaire badplaats! Je beleeft een compleet zomers dagje uit op Scheveningen: van een plekje zoeken op het strand tot flaneren op de boulevard. De tentoonstelling zit vol leuke doe-activiteiten voor jong en oud: maak een quiz, verstuur een ouderwetse ansichtkaart en ga op de foto in badkleding van vroeger. Bijzondere affiches, foto’s, badmode en schilderijen leren je op speelse wijze hoe Scheveningen zich in de loop der jaren ontwikkelde tot de drukbezochte badplaats die het nu is. Wist jij bijvoorbeeld dat vrouwen vroeger een strandpyjama droegen, er ooit struisvogels op de boulevard liepen en badgasten zich in zee lieten rijden in een koets?